Heb ik recht op zorgtoeslag?

Niet iedereen heeft recht op zorgtoeslag. Dit is afhankelijk van verschillende factoren. Vraag jij jezelf af of je zorgtoeslag kunt ontvangen? Of ben je benieuwd of je jouw zorgtoeslag kunt behouden, nadat er een verandering in je inkomen heeft plaatsgevonden? Je kunt je zorgtoeslag eenvoudig berekenen.

Recht op zorgtoeslag? Dit zijn de voorwaarden

Om zorgtoeslag te krijgen, moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo moet je 18 jaar of ouder zijn. Bovendien mag je inkomen niet te hoog zijn. Ook mag je vermogen niet te hoog zijn. Denk hierbij aan onder andere je spaargeld. Een Nederlandse nationaliteit en een Nederlandse zorgverzekering zijn ook twee eisen voor het ontvangen van zorgtoeslag.

Op de website van de Belastingdienst vind je meer informatie over de voorwaarden en kun je een proefberekening maken. Op deze manier weet u of u zorgtoeslag kunt krijgen en hoeveel dit zal zijn.

Wil jij eenvoudig berekenen of je recht hebt op zorgtoeslag? Dan kun je dit doen via een speciaal ontwikkeld programma. Hiervoor heb je alleen een aantal persoonlijke gegevens nodig, zoals jouw geboortedatum. Ook wordt er gevraagd om je inkomen en eventuele toeslagpartner.

zorgtoeslag

Verandering

Ga je samenwonen, heb je een nieuwe baan of wijzigt je inkomen? Dan kan dit gevolgen hebben voor je zorgtoeslag. De toeslag wordt berekend aan de hand van de gegevens bij de Belastingdienst. Het is dus belangrijk dat je de meest actuele informatie doorgeeft aan de Belastingdienst.

Deze veranderingen moeten binnen vier weken zijn doorgegeven aan de Belastingdienst. Ben je benieuwd of je (nog) recht hebt op zorgtoeslag? Een speciaal ontwikkeld programma helpt je bij het berekenen van je zorgtoeslag.

Overige situaties

In bepaalde situaties kun je helaas geen zorgtoeslag krijgen. Bovendien kan het zijn dat er andere regels gelden. Dit is bijvoorbeeld het geval voor militairen, buitenlandse studenten en gedetineerden.

Eenvoudig je zorgtoeslag berekenen?

Via Zorgtoeslag.nl » kun je berekenen of je in aanmerking komt om maandelijks zorgtoeslag te ontvangen.